Neem Contact op:

Annet van der Burg
info@mab.zorgring.nl
06 – 50 95 10 66

Bezoekadres:

Wilhelminalaan 2A,
1623 MA Hoorn

Privacy Statement

Annet

Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen met anderen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Annet van der Burg. Ik ben orthopedagoog-generalist en GZ-psycholoog. Eigen levenservaring en jarenlange werkervaring in de jeugdhulpverlening en kinderbescherming hebben mij veel geleerd over conflicten en breuken in relaties, gezinnen en families.

Ik heb gemerkt hoe moeilijk het soms is om helder met elkaar te communiceren. Dit heeft mij doen besluiten me te verdiepen in geweldloze communicatie. Bij geweldloze communicatie leer je zicht te krijgen op welke emoties we als mensen ervaren. En wat die emoties zeggen over achterliggende wensen, behoeften en verlangens. Als je hier zicht op hebt kun je op een verbindende manier met anderen in gesprek gaan en op een constructieve manier verschillen overbruggen.

Met name bij de kinderbescherming heb ik gezien hoe belangrijk de steun van familie is. En hoe loyaal kinderen aan ouders zijn. Ik ben me gaan scholen in contextuele hulpverlening. Een vorm van hulpverlening waarbij er aandacht is voor de dynamische verbondenheid van ouders en kinderen, broers en zussen.

Zingevingsvragen hebben mij altijd geboeid. Vanuit verschillende invalshoeken. En vanuit een christelijke spiritualiteit.

Drs. A. M. van der Burg
NVO-orthopedagoog generalist (BIG registratienummer: 29059086531 lidmaatschapsnummer NVO: 4646)
GZ-psycholoog (BIG registratienummer: 99059086525)
Contextueel Therapeut VCW  (nr. T 14104)
Lid van de LVVP (lidnummer: 4785)